Gebondenheid werkgever aan een contract?

Gebondenheid werkgever aan een contract?

Vorige week hebben we een gerechtelijke procedure bij de kantonrechter in Amsterdam winnend afgesloten voor een opdrachtgever.

In dit geval ging het om de vraag of het tekenen van een contract door een HR manager (die volgens het uittreksel uit het Handelsregister niet bevoegd was om een overeenkomst te tekenen namens de wederpartij) ertoe leidde dat zijn werkgever gebonden was aan dit contract. Tijdens de mondelinge behandeling (waarbij de rechter vragen stelde aan beide partijen) liet de rechter doorschemeren dat onze cliënt zeer sterk stond. De rechter was van mening dat door het handelen van de HR manager onze cliënt er gerechtvaardigd op mocht vertrouwen dat de HR manager bevoegd was om het contract te tekenen namens zijn werkgever. Vervolgens hebben we met de wederpartij onderling afgesproken om een mooi bedrag tegen finale kwijting aan onze opdrachtgever te betalen. Deze afspraak is door de rechter vastgelegd in een proces-verbaal. Mocht de wederpartij het bedrag toch niet op tijd betalen, dan kan dit proces-verbaal (net als een vonnis) aan de wederpartij worden uitgebracht door een deurwaarder. Hierna kunnen eventueel beslagmaatregelen worden genomen door de deurwaarder.

Mocht je te maken hebben met een soortgelijke situatie of met andere juridische vragen/kwesties (bijvoorbeeld een factuur die niet wordt betaald door een klant), neem dan vrijblijvend contact op met ons. Wij helpen je graag!

Contactgegevens

KLANT incasso & debiteurenbeheer

    Buitenplaats 4
       3328 LJ Dordrecht
       (bezoek alleen op afspraak)

      078-8432241

    Kamer van Koophandel nr 65030885
    BTW-id: NL002025702B02

    www.klantincasso.nl

    info@klantincasso.nl

Social media

 

logo facebook

twitter logo

logo linkedin