Tip voor een goed debiteurenbeheer: Nieuwe klanten checken

Het is belangrijk voor een ondernemer om zoveel mogelijk te voorkomen dat je in zee gaat met een slecht-betalende nieuwe klant. Check daarom vooraf de kredietwaardigheid en betaalmoraal van mogelijke klanten.

Bestaan jouw klanten vooral uit ondernemers, dan kun je terecht bij kredietbeoordelaars die tegen betaling bedrijfsinformatie over jouw potentiële klant kunnen aanleveren. Ook kun je zelf onderzoek doen via het KVK Handelsregister en/of rechtspraak.nl (https://insolventies.rechtspraak.nl/#!/zoeken/index) of er sprake is van een faillissement of surséance van betaling.

Heb je vooral consumenten als klant, dan kun je een mogelijke klant vragen om een ‘Eigen Inzage’ van het Bureau Krediet Registratie (BKR). Hiervoor kun je de potentiële klant verwijzen naar: https://www.bkr.nl/veelgestelde-vragen/inzien-van-mijn-kredietgegevens/hoe-kan-ik-mijn-registratie-inzien/. In het BKR-register zijn overigens geen belastingschulden te vinden. Ook kun je zelf onderzoek doen via rechtspraak.nl of er sprake is van een faillissement of surséance van betaling (https://insolventies.rechtspraak.nl/#!/zoeken/index) of van curatele of bewind (https://ccbr.rechtspraak.nl/#!/zoeken).

Contactgegevens

KLANT incasso & debiteurenbeheer

    Buitenplaats 4
       3328 LJ Dordrecht
       (bezoek alleen op afspraak)

      078-8432241

    Kamer van Koophandel nr 65030885
    BTW-id: NL002025702B02

    www.klantincasso.nl

    info@klantincasso.nl

Social media

 

logo facebook

twitter logo

logo linkedin